Wie zijn wij?
Wie wij zijn en wat wij doen
Buijten & Schipperheijn is actief op de gebieden geloofsonderwijs, kerkelijke informatie, de betekenis van het christelijk geloof voor wetenschap en maatschappij. Daarnaast richten wij ons op recreatief toerisme met oog voor natuur en cultuur. Wij geven boeken uit die zich bevinden op het snijvlak van geloof en maatschappij: hoe ben je christen in deze tijd?
Wij maken boeken voor een christelijk publiek uit alle tradities. Daarnaast houden we ons bezig met hoe veranderende tijden vragen om een steeds nieuwe evaluatie van theologie. We willen de ruimte geven om prikkelende vragen te stellen en voorstellen te doen voor nieuwe kaders en gezichtspunten die misschien wel schuren, maar altijd een positieve bijdrage willen leveren aan het christelijk denken over onderwerpen.
Geschiedenis
Opgericht in 1902 als drukkerij heeft Buijten & Schipperheijn een goede reputatie opgebouwd als producent van kwalitatief hoogstaand drukwerk. Al voór 1940 realiseerde zij publicaties op het gebied van kunst en cultuur. De laatste halve eeuw is de aandacht verbreed naar levensbeschouwelijke thema’s. Belangrijk daarbij zijn de relatie van geloof, wetenschap en maatschappelijk handelen en de betekenis van het christelijk geloof voor het persoonlijk leven.
Sinds 2022 werkt Buijten & Schipperheijn samen met uitgeverij Vuurbaak en uitgeverij Van Wijnen.
Geef uw zoekcriteria op
Nieuwsbrief
Catalogus 2024
Zie de catalogus in een flipbook. Catalogus 2024 in een pdf-bestand downloaden kan ook.
Klik hier voor pdf.
Nieuwe uitgaven
‘Een sprookjesachtig boek over rouw, dat was er nog niet’
Teun Vetter schreef Vaarwel Snottebel, een sprookjesachtig boek over rouw en de hemel. Het is een mooi geïllustreerd kinderboek voor kinderen van 0-100 jaar. ‘Ik heb lang in het (speciaal) onderwijs gewerkt en miste daar een kinderboek over rouw, dat ben ik gaan maken.’ Hoe ben je op het idee gekomen voor dit boek? Ik…
Lees verderWakker in Gods wereld
De kerk heeft het niet makkelijk in ons land. Onlangs verscheen nog bericht van het CBS dat nog maar 42% van de Nederlanders zich rekent tot een geloofsgemeenschap. In 2014 was dat nog 51%. De ontkerkelijking gaat dus hard. In die context vragen praktisch theologen en pioniers Jack Barentsen en Oeds Blok zich af: is…
Lees verderNieuw boek: Modetheologie
Is mode een manier om God te eren? Jazeker, zegt Robert Covolo in zijn boek Modetheologie. Mode is een manier om je identiteit te uiten, want met de keuzes die je maakt in je kleding, haarstijl en andere uiterlijkheden laat je altijd iets zien van wie je bent. En als christen hoort jouw relatie met…
Lees verderNieuw boek: Christus in het Oude Testament
Henk de Jong wees in zijn theologie op het belang om het Oude en het Nieuwe Testament met elkaar te verbinden. Vooral in de context van de komst van Christus moet je niet alleen kijken naar de bekende psalmen en profetieën, maar begrijpen dat het hele Oude Testament zich naar Zijn komst toe beweegt. In…
Lees verderGeheeld door de liefde. Over leven na drugs, trauma en prostitutie
Het leven van Deborah werd jarenlang gekenmerkt door afwijzing en teleurstelling. Langzaam gleed ze af in een leven van prostitutie en drugs, tot ze niet meer dieper kon zakken omdat de bodem was bereikt. Eenmaal tot geloof gekomen, probeert ze langs de gladde wanden van de diepe put waarin ze was terechtgekomen omhoog te klimmen,…
Lees verder- 1
- 2
- 3
- …
- 20
- Volgende »