Scheppings(t)rouw. Een zoektocht naar doorleefde hoop

Buijten Motief > Home > Nieuwe boeken > Scheppings(t)rouw. Een zoektocht naar doorleefde hoop
Scheppings(T)rouw-LR

‘Hoe vind je geluk in rouw? Heelheid in gebrokenheid? Hoop in een stervende wereld?’

Over Scheppings(t)rouw

De theorieën, scenario’s en mogelijke oplossingen rondom de verschillende ecologische crises bespreken we maar al te vaak. Helaas gaan we zelden een laagje dieper. Hoe kunnen we ons mentaal, geestelijk en emotioneel verhouden tot de rauwe realiteit en beangstigende toekomstscenario’s? Wat kunnen en mogen we met onze gevoelens van rouw om de destructie van de schepping? Wat betekent het om hoopvol te zijn?

Over de auteur

Lysanne van de Kamp is moeder, schrijver en projectleider bij Micha Nederland. Als interviewer en storyteller bezocht ze verschillende landen in het mondiale zuiden die de klappen van de milieucrisis opvangen. Deze reizen leverden haar een ‘reverse culture shock’ op, waardoor ze zich lange tijd vervreemd voelde van de (te simpele) manier waarop Nederlandse christenen praten over ‘hoop’.

Ze vroeg zicht af: Mag je je als christen wanhopig voelen? Wat is hoop eigenlijk? Scheppings(t)rouw beschrijft haar zoektocht hierin. In het boek staan vier werkwoorden centraal:

  1. Erkennen: de rauwe realiteit onder ogen komen
  2. Uiten: het doorleven van onze emoties
  3. Bekeren: het verlangen naar verandering
  4. Handelen: de daadkracht om te strijden voor herstel

Klik hier voor meer informatie over het boek en bestellen.

Geef uw zoekcriteria op
Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Buijten & Schipperheijn

Catalogus 2024

Zie de catalogus in een flipbook. Catalogus 2024 in een pdf-bestand downloaden kan ook.
Klik hier voor pdf.
Nieuwe uitgaven

‘Een sprookjesachtig boek over rouw, dat was er nog niet’

Teun Vetter schreef Vaarwel Snottebel, een sprookjesachtig boek over rouw en de hemel. Het is een mooi geïllustreerd kinderboek voor kinderen van 0-100 jaar. ‘Ik heb lang in het (speciaal) onderwijs gewerkt en miste daar een kinderboek over rouw, dat ben ik gaan maken.’ Hoe ben je op het idee gekomen voor dit boek?  Ik…

Lees verder

Wakker in Gods wereld

De kerk heeft het niet makkelijk in ons land. Onlangs verscheen nog bericht van het CBS dat nog maar 42% van de Nederlanders zich rekent tot een geloofsgemeenschap. In 2014 was dat nog 51%. De ontkerkelijking gaat dus hard. In die context vragen praktisch theologen en pioniers Jack Barentsen en Oeds Blok zich af: is…

Lees verder

Nieuw boek: Modetheologie

Is mode een manier om God te eren? Jazeker, zegt Robert Covolo in zijn boek Modetheologie. Mode is een manier om je identiteit te uiten, want met de keuzes die je maakt in je kleding, haarstijl en andere uiterlijkheden laat je altijd iets zien van wie je bent. En als christen hoort jouw relatie met…

Lees verder

Nieuw boek: Christus in het Oude Testament

Henk de Jong wees in zijn theologie op het belang om het Oude en het Nieuwe Testament met elkaar te verbinden. Vooral in de context van de komst van Christus moet je niet alleen kijken naar de bekende psalmen en profetieën, maar begrijpen dat het hele Oude Testament zich naar Zijn komst toe beweegt. In…

Lees verder

Geheeld door de liefde. Over leven na drugs, trauma en prostitutie

Het leven van Deborah werd jarenlang gekenmerkt door afwijzing en teleurstelling. Langzaam gleed ze af in een leven van prostitutie en drugs, tot ze niet meer dieper kon zakken omdat de bodem was bereikt. Eenmaal tot geloof gekomen, probeert ze langs de gladde wanden van de diepe put waarin ze was terechtgekomen omhoog te klimmen,…

Lees verder