Verantwoording
Christelijk-filosofische Boekenreeks Verantwoording
Net als de meeste Nederlanders hebben ook christenen hun kijk op allerlei maatschappelijke kwesties en vakgebieden. Wie niet zomaar iets wil roepen, zal verantwoording willen afleggen van zijn visie. Hoe complexer de samenleving, hoe meer dat vraagt om diepere bezinning. Ontwikkelingen in onze Westerse cultuur en wetenschappen roepen vragen op die nu eenmaal ingewikkeld zijn. Daarom is er behoefte aan een christelijke verantwoording die goed doordacht is. Christelijke filosofie levert daar een bijdrage aan. En voorbeelden van christelijk-wijsgerige verantwoording zijn te vinden in de boekenreeks Verantwoording. Die geeft ruimte aan de systematische doordenking van christelijke filosofie, en vooral ook aan de toepassing daarvan op allerlei gebieden en maatschappelijke vraagstukken. De boekenserie staat in de traditie van de (neo-)Calvinistische Wijsbegeerte, maar geeft ook ruimte aan andere christelijke wijsgerige en levensbeschouwelijke overtuigingen.
De reeks wordt uitgegeven in samenwerking met de Stichting voor Christelijke filosofie. Voor meer informatie (klik hier)
Onderwerpen
In de reeks Verantwoording verschijnen boeken over christelijke filosofie en vooral over een veelheid van vakgebieden en van maatschappelijk relevante onderwerpen. Klik hier voor reeds verschenen titels.
Voor het najaar van 2019 staat een boek op het programma over neo-calvinisme en kunst.
Doelgroep
De reeks richt zich op iedereen die zich betrokken voelt bij christelijk-wijsgerige reflectie. Hoewel het gaat om boeken met een duidelijk wijsgerige inslag, streeft de uitgever naar maximale leesbaarheid voor iedereen op HBO- of academisch niveau, zonder veel wijsgerige voorkennis.
Redactie
De redactie wordt gevormd door een team van filosofen en vakwetenschappers en bestaat momenteel uit dr. Bart Cusveller, drs. Bas Hengstmengel, drs. Marja van de Lagemaat, prof.dr. Renée van Riessen en dr. Robert van Putten.
Intekenen
Jaarlijks verschijnen gemiddeld twee nieuwe titels in de reeks.
Wie zich abonneert, krijgt elke nieuwe uitgave automatisch toegestuurd, tegen een intekenprijs die ongeveer 20 % lager is dan de gewone winkelprijs.
Abonnementen kunnen op elk moment ingaan en duren minimaal zes maanden. Daarna zijn ze op elk moment opzegbaar.
Opgeven als abonnee? Klik hier
Nieuws
Er is weer een nieuwe uitgave in de reeks: De God die wij aanbidden, geschreven door Nicholas Wolterstorff.
Wereldwijd wonen miljoenen christenen wekelijks een kerkdienst of een viering bij. Wat daar gebeurt, is voor de deelnemers misschien vanzelfsprekend. Maar is het bijvoorbeeld niet wonderlijk dat zij een onzichtbare Aanwezige toezingen? Wat betekent het dat juist bepaalde rituelen en woorden in een liturgie een plek kregen? Wat maakt een liturgie anders dan andere ceremonies? Bij dit soort vragen sluit Wolterstorff aan in De God die wij aanbidden. Hij onderzoekt hoe christenen zich God voorstellen, door te letten op wat ze zeggen en doen tijdens hun diverse liturgieën-in-uitvoering.
Geef uw zoekcriteria op
Nieuwsbrief
Catalogus 2024
Zie de catalogus in een flipbook. Catalogus 2024 in een pdf-bestand downloaden kan ook.
Klik hier voor pdf.
Nieuwe uitgaven
Nieuw boek: Een mooier verhaal
Net verschenen bij Buijten & Schipperheijn: Een mooier verhaal: Gods schoonheid doorbreekt onze duisternis door Sarah Clarkson. Dit boek, in het Engels This beautiful Truth is warm ontvangen in Amerika en Engeland. Nu slaat het zijn vleugels uit in Nederland. Het boek is vertaald door Monica van Bezooijen, ook de vaste vertaler van Ann Voskamp. Over Een mooier verhaal We leven…
Lees verder‘Een sprookjesachtig boek over rouw, dat was er nog niet’
Teun Vetter schreef Vaarwel Snottebel, een sprookjesachtig boek over rouw en de hemel. Het is een mooi geïllustreerd kinderboek voor kinderen van 0-100 jaar. ‘Ik heb lang in het (speciaal) onderwijs gewerkt en miste daar een kinderboek over rouw, dat ben ik gaan maken.’ Hoe ben je op het idee gekomen voor dit boek? Ik…
Lees verderWakker in Gods wereld
De kerk heeft het niet makkelijk in ons land. Onlangs verscheen nog bericht van het CBS dat nog maar 42% van de Nederlanders zich rekent tot een geloofsgemeenschap. In 2014 was dat nog 51%. De ontkerkelijking gaat dus hard. In die context vragen praktisch theologen en pioniers Jack Barentsen en Oeds Blok zich af: is…
Lees verderNieuw boek: Modetheologie
Is mode een manier om God te eren? Jazeker, zegt Robert Covolo in zijn boek Modetheologie. Mode is een manier om je identiteit te uiten, want met de keuzes die je maakt in je kleding, haarstijl en andere uiterlijkheden laat je altijd iets zien van wie je bent. En als christen hoort jouw relatie met…
Lees verderNieuw boek: Christus in het Oude Testament
Henk de Jong wees in zijn theologie op het belang om het Oude en het Nieuwe Testament met elkaar te verbinden. Vooral in de context van de komst van Christus moet je niet alleen kijken naar de bekende psalmen en profetieën, maar begrijpen dat het hele Oude Testament zich naar Zijn komst toe beweegt. In…
Lees verder- 1
- 2
- 3
- …
- 20
- Volgende »