Je kan tenminste zwanger worden
Zwanger zijn en kinderen krijgen. Het lijkt soms zo vanzelfsprekend. Maar het gaat lang niet altijd vanzelf. Eén op de vijf vrouwen maakt een miskraam mee. Per jaar zijn dat er tussen de 20.000 en 30.000. Theatermaker en schrijver Nannette Poortinga is zo’n vrouw. Zij heeft een gezond kind, is op dit moment zwanger van de volgende. Of van haar vijfde kind, het ligt eraan hoe je telt. Ze onderging in de jaren hiervoor drie miskramen. In dit boek vertelt ze haar verhaal.
Ze vertelt over hoeveel mensen er ineens zwanger lijken te zijn als je zelf net een miskraam hebt gehad. Over fijne en minder fijne gynaecologen die er bestaan. Over welke schoenen je het beste kan dragen naar het ziekenhuis. Over hoe het is om een minigrafkistje te moeten bestellen. Ze vindt schoonheid in de lelijkste ziekenhuiskamers, bijzondere reacties van de gewoonste mensen, de grap als er ogenschijnlijk weinig te lachen valt.
Intens verdriet en angst om te falen komen langs, maar ook de moed om hoopvolle pogingen te blijven wagen en zo te leren leven en lachen na een miskraam.
De verhalen worden afgewisseld door gedichten en het boek is eigenwijs vormgegeven om de gevoelens en gedachten van de auteur zo echt en authentiek mogelijk tot uiting te brengen.
Geef uw zoekcriteria op
Nieuwsbrief
Catalogus 2024
Zie de catalogus in een flipbook. Catalogus 2024 in een pdf-bestand downloaden kan ook.
Klik hier voor pdf.
Nieuwe uitgaven
Nieuw boek: Een mooier verhaal
Net verschenen bij Buijten & Schipperheijn: Een mooier verhaal: Gods schoonheid doorbreekt onze duisternis door Sarah Clarkson. Dit boek, in het Engels This beautiful Truth is warm ontvangen in Amerika en Engeland. Nu slaat het zijn vleugels uit in Nederland. Het boek is vertaald door Monica van Bezooijen, ook de vaste vertaler van Ann Voskamp. Over Een mooier verhaal We leven…
Lees verder‘Een sprookjesachtig boek over rouw, dat was er nog niet’
Teun Vetter schreef Vaarwel Snottebel, een sprookjesachtig boek over rouw en de hemel. Het is een mooi geïllustreerd kinderboek voor kinderen van 0-100 jaar. ‘Ik heb lang in het (speciaal) onderwijs gewerkt en miste daar een kinderboek over rouw, dat ben ik gaan maken.’ Hoe ben je op het idee gekomen voor dit boek? Ik…
Lees verderWakker in Gods wereld
De kerk heeft het niet makkelijk in ons land. Onlangs verscheen nog bericht van het CBS dat nog maar 42% van de Nederlanders zich rekent tot een geloofsgemeenschap. In 2014 was dat nog 51%. De ontkerkelijking gaat dus hard. In die context vragen praktisch theologen en pioniers Jack Barentsen en Oeds Blok zich af: is…
Lees verderNieuw boek: Modetheologie
Is mode een manier om God te eren? Jazeker, zegt Robert Covolo in zijn boek Modetheologie. Mode is een manier om je identiteit te uiten, want met de keuzes die je maakt in je kleding, haarstijl en andere uiterlijkheden laat je altijd iets zien van wie je bent. En als christen hoort jouw relatie met…
Lees verderNieuw boek: Christus in het Oude Testament
Henk de Jong wees in zijn theologie op het belang om het Oude en het Nieuwe Testament met elkaar te verbinden. Vooral in de context van de komst van Christus moet je niet alleen kijken naar de bekende psalmen en profetieën, maar begrijpen dat het hele Oude Testament zich naar Zijn komst toe beweegt. In…
Lees verder- 1
- 2
- 3
- …
- 20
- Volgende »