5 oktober 2024 | Boekpresentatie Toespraken van Kierkegaard
Wanneer: zaterdag 5 oktober
Waar: Lutherse Kerk Zwolle, Koestraat 2-4
Aanmelden kan via info@buijten.nl.
In 2009 begonnen Andries Visser en Lineke Buijs met het vertalen van Søren Kierkegaards opbouwende toespraken, die hij schreef voor een breed publiek. Nu, vijftien jaar later, zijn alle toespraken vertaald. Dat willen we vieren met een mooie middag in de Lutherse Kerk in Zwolle.
Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:
-
- 13.30-14 uur – ontvangst met een kopje koffie of thee
- 14 uur – opening en toespraken in de kerkruimte, afgewisseld met muziek
- 15-16 uur – informeel samenzijn in het gemeentecentrum van de kerk, waar we elkaar kunnen ontmoeten, met wat lekkers te eten en te drinken, gelegenheid om de boeken in te zien en aan te schaffen, en met een muziekje op de achtergrond
Er wordt die middag gesproken door Bernadette Dietz en Yke Bauke Eisma, en namens de uitgeverij door Merijn Wijma, omlijst door enkele woorden van Andries Visser en Lineke Buijs. De muziek wordt verzorgd door Flora & Ahr uit Usquert.
Bernadette is psycholoog bij een leefstijlkliniek en al van jongs af aan levensbeschouwelijk geïnteresseerd. Soms struikel je zomaar over een parel op de weg. Zodoende reist het werk van Kierkegaard al ruim 30 jaar met haar mee. De toespraken zijn voor haar beslissende richtingwijzers zowel in haar persoonlijke leven als in haar werk.
Yke Bauke is als universitair docent verbonden aan de TU Delft en werkt binnen het vakgebied van de robotica aan het verbeteren van de interactie tussen mens en robot. Naast zijn werk in de techniek is hij zeer geïnteresseerd in de filosofie, waarbij in het bijzonder Kierkegaard een grote liefde is, met name vanwege zijn toespraken die een schat aan levenswijsheid en geestelijke reflecties bevatten.
Geef uw zoekcriteria op
Nieuwsbrief
Catalogus 2024
Zie de catalogus in een flipbook. Catalogus 2024 in een pdf-bestand downloaden kan ook.
Klik hier voor pdf.
Nieuwe uitgaven
‘Een sprookjesachtig boek over rouw, dat was er nog niet’
Teun Vetter schreef Vaarwel Snottebel, een sprookjesachtig boek over rouw en de hemel. Het is een mooi geïllustreerd kinderboek voor kinderen van 0-100 jaar. ‘Ik heb lang in het (speciaal) onderwijs gewerkt en miste daar een kinderboek over rouw, dat ben ik gaan maken.’ Hoe ben je op het idee gekomen voor dit boek? Ik…
Lees verderWakker in Gods wereld
De kerk heeft het niet makkelijk in ons land. Onlangs verscheen nog bericht van het CBS dat nog maar 42% van de Nederlanders zich rekent tot een geloofsgemeenschap. In 2014 was dat nog 51%. De ontkerkelijking gaat dus hard. In die context vragen praktisch theologen en pioniers Jack Barentsen en Oeds Blok zich af: is…
Lees verderNieuw boek: Modetheologie
Is mode een manier om God te eren? Jazeker, zegt Robert Covolo in zijn boek Modetheologie. Mode is een manier om je identiteit te uiten, want met de keuzes die je maakt in je kleding, haarstijl en andere uiterlijkheden laat je altijd iets zien van wie je bent. En als christen hoort jouw relatie met…
Lees verderNieuw boek: Christus in het Oude Testament
Henk de Jong wees in zijn theologie op het belang om het Oude en het Nieuwe Testament met elkaar te verbinden. Vooral in de context van de komst van Christus moet je niet alleen kijken naar de bekende psalmen en profetieën, maar begrijpen dat het hele Oude Testament zich naar Zijn komst toe beweegt. In…
Lees verderGeheeld door de liefde. Over leven na drugs, trauma en prostitutie
Het leven van Deborah werd jarenlang gekenmerkt door afwijzing en teleurstelling. Langzaam gleed ze af in een leven van prostitutie en drugs, tot ze niet meer dieper kon zakken omdat de bodem was bereikt. Eenmaal tot geloof gekomen, probeert ze langs de gladde wanden van de diepe put waarin ze was terechtgekomen omhoog te klimmen,…
Lees verder- 1
- 2
- 3
- …
- 20
- Volgende »